Fietsen bij Triathlon Rosmalen

Als organisatie ambiëren wij een veilig, gezellig en sportief triathlonevenement. Gedraag je daarom alsjeblieft als een verkeersdeelnemer. Het aantal minder ervaren sporters is groot. Wij hopen dat we kunnen rekenen op een gedeeld verantwoordelijkheidsgevoel!

Het fietsparcours bestaat uit een ronde van 20 kilometer. Deelnemers van de 1/8 fietsen één ronde, deelnemers van de 1/4 twee rondes. Na het voltooien van het fietsonderdeel kan worden teruggekeerd naar het parc fermé, waar met het looponderdeel kan worden gestart.

Alle deelnemers moeten over de rotonde aan het einde van de Vlinderlaan om het fietsparcours op te fietsen en ten slotte weer te verlaten. Hoe het parcours eruitziet bij de rotonde, bij de manege ter hoogte van Het Hooghemaal, kun je zien in onderstaand filmpje.

Veiligheid tijdens het fietsen

Het fietsparcours is verkeersluw, maar niet afgesloten voor andere weggebruikers. Een deelnemer neemt dus normaal deel aan het verkeer met de geldende verkeersregels. Let daarom goed op bij het oversteken van kruisingen en voorrangswegen.

Er wordt gefietst vanuit de wijk De Groote Wielen vanaf De Vlinderlaan richting het zuiden om vervolgens de wijk te verlaten. Deelnemers dienen extra alert te zijn op dit eerste stuk. Vooral aan het einde van de Vlinderlaan. Hier bevindt zich een iets smaller stuk van het parcours én een scherpe bocht. Daarna bestaat het parcours uit polderwegen waar deelnemers flinke snelheden kunnen maken.

Op het plaatje hieronder is in het rood aangegeven waar je tegenliggers kunt verwachten. Pas op deze punten op met inhalen! Drie punten zijn afgezet met pionnen om verkeerd rijden te voorkomen.

Fietsparcours Triathlon Rosmalen 2019Bekijk afbeelding in het groot

Er zijn nog een paar zaken van belang. Er zijn zes bochten die minder eenvoudig zijn om te maken, omdat er bijvoorbeeld een brug is, een scherpe bocht is of er steentjes liggen. De organisatie zorgt er vóór het evenement voor dat de meeste steentjes zijn verwijderd, maar de vorige editie van Triathlon Rosmalen leerde dat de steentjes snel weer terug op de weg kunnen liggen door het overige verkeer.

Wegen waar je als deelnemer wat meer op je hoede moet zijn, staan op het plaatje hierboven aangegeven met een uitroepteken. Wees vooral alert op de Deelenweg en de Vreeweg. Hier is het asfalt van minder goede kwaliteit en zijn er veel hobbels. De organisatie probeert het zo veilig mogelijk te houden, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Regels tijdens het fietsen

Let erop dat het niet is toegestaan om tijdens het fietsen te stayeren, te jojoën, begeleiding te krijgen in welke vorm dan ook. Ook andere overtredingen van het wedstrijdreglement zijn niet toegestaan. NTB-juryleden op motoren zullen hierop controleren. De NTB-reglementen gelden voor deelnemers aan alle afstanden.

Let op: bij pech onderweg moet een deelnemer zelf een oplossing zoeken. Hulp van derden is niet toegestaan.

LEES OOK: Verzorging tijdens wedstrijd, 15% korting op sportvoeding