Fietsen bij Triathlon Rosmalen

Er wordt gefietst vanuit de wijk De Groote Wielen vanaf De Vlinderlaan richting het zuiden om vervolgens de wijk te verlaten. Deelnemers dienen extra alert te zijn op dit eerste stuk. Vooral aan het einde van de Vlinderlaan. Hier bevindt zich een iets smaller stuk van het parcours én een scherpe bocht. Daarna bestaat het parcours uit polderwegen waar deelnemers flinke snelheden kunnen maken. Na ruim 19 kilometer keren deelnemers terug bij het begin van De Vlinderlaan.

Het fietsparcours is verkeersluw, maar niet afgesloten voor andere weggebruikers. Een deelnemer neemt dus normaal deel aan het verkeer met de geldende verkeersregels. Let daarom goed op bij het oversteken van kruisingen en voorrangswegen.

Niet toegestaan zijn stayeren, jojoën, begeleiding met fiets, brommer of auto of andere overtredingen van het wedstrijdreglement. NTB-juryleden op motoren zullen hierop controleren. De NTB-reglementen gelden voor deelnemers aan alle afstanden. Bij pech onderweg moet een deelnemer zelf een oplossing zoeken. Hulp van derden is niet toegestaan.

Deelnemers aan de achtste triathlon fietsen een ronde. Zij fietsen hierbij éénmalig om Manege De Groote Wielen heen (zie afbeelding). Aan het einde van de Vlinderlaan fietsen zij door naar het parc fermé voor het afsluitende (loop)onderdeel.

Fietsroute achtste triathlon

Deelnemers aan de kwart triathlon fietsen twee rondes en worden om de rotonde heen geleid voor een tweede ronde (zie afbeelding). Na ruim 39 km rijden deze deelnemers ook terug naar het parc fermé voor het afsluitende (loop)onderdeel.

Fietsroute achtste triathlon

Hele route bekijken

Indien je beschikt over een geschikt gps-apparaat, kun je ons parcours in gpx-formaat downloaden en zo de route al eens gaan afleggen. Informatie over het parc fermé kun je hier vinden.

Dit is de voorlopige route. Let op: de definitieve route kan nog wijzigen.