Bereikbaarheid De Groote Wielen tijdens triathlon

Na onze eerste triathlon vorig jaar ontvingen wij de feedback dat de verkeersomleidingen beter konden. Daarom hebben wij dit jaar een verkeersexpert van de gemeente gevraagd mee te denken. Verder hebben wij binnen het kernteam iemand aangesteld die zich primair richt op de veiligheid op en rond het parcours.

Heb je een vraag over de bereikbaarheid tijdens de triathlon? Stel je vraag op ons forum. Ons kernteam zal hem zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.

Tijdens de wedstrijddag zal het met name in de Deltalaan, de Vlinderlaan en het Hooghemaal druk zijn met fietsers. Het is tijdens de triathlon mogelijk om aangrenzende straten van de Vlinderlaan in en uit te rijden. 

Tijdens de triathlon zal de normale situatie van de parallelwegen gehandhaafd blijven. Dit betekent dat de parallelwegen in beide richtingen kunnen worden gebruikt om de aangrenzende straten in en uit te rijden. Enkel de hoofdbaan van de Vlinderlaan is afgesloten voor verkeer, omdat deze wordt gebruikt door de fietsers.

Bij het in- en uitrijden van de parallelwegen vanuit de Groote Wielenlaan zal het fietsparcours moeten worden doorkruist. Deskundige verkeersregelaars zorgen er ter plekke voor dat dit veilig gebeurt. 

Met de bus naar De Groote Wielen

Wie met het openbaar vervoer De Groote Wielen in of uit wil, raden wij aan om op de website van vervoerder Arriva de laatste stand van zaken te bekijken. Vanwege de triathlon vervallen op het moment van schrijven de volgende haltes:

- Julianastraat

- Rijpersweg

- Karolinastraat

- Busstation

- Kruidenlaan

De vervangende halte is Moleneind.

Goedgekeurd door verkeersspecialisten

Het verkeersplan is in samenwerking met de verkeersspecialisten van de gemeente Den Bosch en vervoerder Arriva tot stand gekomen. Onze eerste prioriteit is het evenement voor iedereen zo aangenaam en veilig mogelijk te houden, en hierbij altijd rekening te houden met alle bewoners. Wij hopen op uw medewerking. 

Verkeersstromen

Het is ook mogelijk om via het Hooghemaal de wijk te verlaten. Hiervoor moet wel de rotonde richting de Vlinderlaan worden gepasseerd. Omdat hier sporters fietsen, leiden verkeersregelaars ter plekke alles in goede banen. Dit betekent dat u misschien een paar minuten moet wachten voor u verder kunt rijden. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Verkeersstromen

Heb je een vraag over de bereikbaarheid tijdens de triathlon? Stel je vraag op ons forum. Ons kernteam zal hem zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.