Wedstrijdvoorbereiding Triathlon Rosmalen

Bij een triathlon komen er een boel wetenswaardigheden op de deelnemer af, vooral als het zijn of haar eerste keer is. Daarom worden hier enkele zaken met betrekking tot de wedstrijdvoorbereiding voor Triathlon Rosmalen op een rijtje gezet.

LEES OOK: Alles wat je moet weten voor je eerste triathlon

Wedstrijdreglement

Uiterst belangrijk voor aanvang van de wedstrijd is bekend raken met het wedstrijdreglement. Hierin staan de belangrijkste regels voor de wedstrijddag, zodat het voor iedereen leuk is en leuk blijft.

Parc fermé

Een deelnemer dient de fiets uiterlijk 30 minuten voor de officiële starttijd in de wisselzone neer te zetten op de plaats die overeenkomt met het startnummer. Bij de ingang van de wisselzone zal de fiets door de NTB worden gecontroleerd op stuur, remmen en loszittende of uitstekende delen. 

LEES OOK: Tijdschema Triathlon Rosmalen

Het wedstrijdterrein

Fietsbewaking

De wisselzone wordt tot de laatste deelnemer binnen is bewaakt. Alleen op vertoon van het startnummer van de deelnemer mag de fiets worden opgehaald.

Fietshelm en startnummer

Voor het fietsen is een deelnemer altijd verplicht eerst een helm op te zetten. Pas daarna mag een deelnemer de fiets pakken en vertrekken. Zorg er ook voor dat het startnummer altijd goed zichtbaar en netjes op de rug zit.

Een deelnemer loopt altijd met de fiets aan de hand in de wisselzone. Pas na de balk mag een deelnemer op de fiets stappen.

Bij terugkomst in de wisselzone moet een deelnemer voor de balk van de fiets stappen. Hierna moet de deelnemer zelf de fiets wegzetten. Pas daarna mag een deelnemer de helm afzetten en begint het looponderdeel.

Briefing bij het zwemmen

Een deelnemer dient vijf minuten voor de start van het zwemmen klaar te staan bij de zwemstart voor de briefing. Deze is verplicht! Deelnemen houdt in het op de hoogte zijn van en akkoord gaan met het wedstrijdreglement van de NTB. Een deelnemer is zelf primair verantwoordelijk voor het afleggen van de volledige zwem-, fiets- en loopafstand gedurende de triathlon. De tijdmeting vindt plaats op individuele basis, waarbij ook de tussentijden worden gemeten.

Omkleden en douches

In het gebouw Windkracht 5, waar zich ook het inschrijfbureau bevindt, kunnen deelnemers beperkt gebruikmaken van kleedkamers en douches.

Wetsuit

Het dragen van een wetsuit is toegestaan tot een watertemperatuur van max. 21,9°C. Bij een buitentemperatuur van 15°C of minder gelden lagere maxima. Beneden een watertemperatuur van 16°C is een wetsuit verplicht. Bij een watertemperatuur van minder dan 13°C is zwemmen niet toegestaan. Lees ook de regels met betrekking tot het wetsuitgebruik in het NTB-wedstrijdreglement.

Wie nog geen wetsuit heeft, kan terecht bij Sanden Sports voor het huren van een wetsuit. Tevens kan bij Sanden een nieuwe wetsuit worden aangeschaft. In het kader hiervan houdt de organisatie van Triathlon Rosmalen een speciale wetsuittestdag.

Drankposten

Na ruim 2 kilometer op het loopparcours zijn drankposten ingericht en worden sponzen aangeboden om te koelen. Wij adviseren hier altijd gebruik van te maken.

Registratie

Registratie is mogelijk op zondag 17 juni 2018 vanaf 9:00 uur. Deelnemers melden zich bij het wedstrijdsecretariaat in ‘Windkracht 5’ naast het parc fermé voor het afhalen van de startbenodigdheden. Iedere deelnemer dient daarvoor een geldige legitimatie en eventueel een NTB-atletenlicentie te tonen.

Bij aanmelding dient elke deelnemer zijn startnummer te weten. Elke deelnemer ontvangt een genummerde envelop met badmuts, startnummer, fietssticker en eventueel een MyLaps-chip met bevestigingsbandje.

Afmelding

Mocht een deelnemer onverhoopt niet mee kunnen doen, meld dit dan zo snel mogelijk bij het wedstrijdsecretariaat (emailadres) of op de dag zelf bij het inschrijfbureau.

Uitslagen en foto''s

Uitslagen en foto’s zijn na de wedstrijd op www.triathlonrosmalen.nl. Sec de uitslagen zijn daarnaast te vinden op www.mylaps.nl.

Prijzenschema

De prijsuitreiking vindt zo snel mogelijk plaats na de wedstrijd dichtbij de finish. Voor beide afstanden zijn medailles beschikbaar voor de nummers 1, 2 en 3 in de diverse leeftijdscategorieën voor mannen en vrouwen (16-40; 40-50; 50-60; 60+) en voor de nummers 1, 2 en 3 bij de trio’s. Niet afgehaalde prijzen worden niet nagestuurd.

Bereikbaarheid en parkeren

Zie hiervoor onze informatiepagina.