Vrijwilliger in de spotlights: Tonny Nijholt

Het klinkt logisch, maar het is misschien niet bekend. Triathlon Rosmalen kán niet zonder vrijwilligers. Om te laten zien hoe trots wij op onze vrijwilligers zijn, lichten wij de komende tijd enkele toppers uit in de serie 'In de spotlights'. Deze week: Tonny Nijholt.

Voor Tonny Nijholt was de Triathlon Rosmalen niet het eerste evenement waar hij als motorrijder actief was. Hij heeft al bij meerdere thriathlons ervoor gezorgd dat de juryleden veilig werden rondgereden. En zo kwam hij via Hugo van den Wildenberg van onze sponsor BikeCenter Den Bosch afgelopen jaar ook bij de Triathlon Rosmalen terecht als motard.

Tour du ALS

Behalve thriathlons is Tonny zeer betrokken bij de Tour du ALS. Daarvoor zorgt hij er als teamleider met zo’n 38 motoren voor dat de fietsers, hardlopers en wandelaars veilig de Mont Ventoux beklimmen om geld op te halen in de strijd tegen ALS. Dat is een ziekte waarbij de spieren van het lichaam langzaam stoppen met functioneren.

LEES OOK: Het verhaal van onze vrijwilliger Loek van der Staak

Vanuit de organisatie van de Mont Ventoux werd Tonny ook benaderd voor het hardloopevent Wings for Life World Run in Breda. De volledige vergoeding die de vijftien motorrijders hiervoor ontvingen, kwam uiteindelijk ook weer ten goede aan onderzoek naar de oorzaak van ALS. Dit is dan ook kenmerkend van hoe Tonny tegen vrijwilligerswerk aankijkt. Hij vindt het vooral mooi om zijn hobby motorrijden met het nuttige te kunnen verenigen door een goed doel te steunen.

Tonny Nijholt

Tonny Nijholt als motard. Meer foto's zien? Check onze Flickr-pagina.