Vrijwilliger in de spotlights: Peter Aarsel

Het klinkt logisch, maar het is misschien niet bekend. Triathlon Rosmalen kán niet zonder vrijwilligers. Om te laten zien hoe trots wij op onze vrijwilligers zijn, lichten wij de komende tijd enkele toppers uit in de serie 'In de spotlights'. Deze week: Peter Aarsel.

Je kunt wel zeggen dat Peter Aarsel inmiddels wel een doorgewinterde vrijwilliger is. In 2003 moest hij voor zijn werk EHBO gaan doen. Eenmaal aangesloten bij de EHBO-vereniging van Den Bosch werd hij al snel bestuurslid. Hij wilde in die rol de hulpverlening die de vereniging aanbood verder professionaliseren.

Flink gegroeid

Toen Peter begon, ondersteunde de vereniging ongeveer 40 evenementen per jaar. Inmiddels is dat opgelopen tot zo’n 200 evenementsdagen per jaar. Ze hebben het dus ontzettend druk. En Peter speelt daarin als coördinator een belangrijke rol. Hij zorgt er samen voor met Joop Damen voor dat elk evenement goed bemand is.

Daarnaast denkt Peter met het evenement mee over de inzet. Dat neemt aardig wat tijd van hem in beslag, maar hij doet het graag. Binnen de vereniging is een harde kern van ongeveer 20 man die de evenementen verzorgen. Die mensen koestert hij. Zij maken het mogelijk: evenementen van groot tot klein, van een hockeywedstrijd tot Bevrijdingsfestival of carnaval.

Sociaal karakter

Peter helpt graag anderen en vindt het leuk om met mensen bezig te zijn. Het vrijwilligerswerk heeft natuurlijk een sociaal karakter. Op elk evenement leert hij weer nieuwe mensen kennen. En de professionele hulpverlening wordt ook meteen een stuk ontlast.

Peter Aarsel

Peter (de man met de bril achterin). Hij wilde graag deze foto laten zien, omdat hij 'zijn' groep belangrijk vindt.