Vrijwilliger in de spotlights: Diane van Veen

Het klinkt logisch, maar het is misschien niet bekend. Triathlon Rosmalen kán niet zonder vrijwilligers. Om te laten zien hoe trots wij op onze vrijwilligers zijn, lichten wij de komende tijd enkele toppers uit in de serie 'In de spotlights'. Deze week: Diane van Veen.

Vorig jaar liep het parcours van de 'nieuwe' Triathlon Rosmalen langs het huis van Diane van Veen. Na Twitterverkeer met een andere fotograaf en de oproep voor vrijwilligers voor de triathlon meldde Diane zich enthousiast aan.

Ze weet als geen ander dat vrijwilligers essentieel zijn bij dit soort evenementen. En ze vindt het belangrijk om haar steentje bij te dragen. Nu paste deze vrijwilligersklus perfect. Fotografie is namelijk een uit de hand gelopen hobby van haar.

Tour in Utrecht

Diane is een doorgewinterde vrijwilliger, maar ze zoekt wel altijd een vrijwilligersklus die bij haar past. Zo is ze bijvoorbeeld wielergek en was ze vrijwilliger bij de start van de Tour in Utrecht.

Niet alleen interesses zorgen voor haar keuze in vrijwilligerswerk. Ook haar werk als communicatie-adviseur geeft richting. Daar maken ze bij het Kanaalpark (het natuurgebied langs het Maximakanaal) dankbaar gebruik van. Behalve het beheer als parkwachter van de kuddes grazers, verzorgt ze namelijk ook de social media, houdt ze de website up-to-date en verstuurt ze wanneer nodig persberichten. En dat allemaal met veel enthousiasme!

Eerste keer sportfotograaf

Triathlon Rosmalen wordt voor Diane de eerste keer als sportfotograaf. Ze kijkt nu al uit naar het maken van foto’s van de gespannen koppies tijdens de warming-up en start.

Diane van VeenDiane van Veen als fotograaf. Dit jaar is de eerste keer dat ze zich inzet als sportfotograaf. Spannend! Meer foto's zien? Check onze Flickr-pagina.