Triathlon Rosmalen verplaatst naar 2022

Beste liefhebber van Triathlon Rosmalen,

Met pijn in ons hart moeten we mededelen dat Triathlon Rosmalen dit jaar niet doorgaat. De wedstrijd is verplaatst naar 19 juni 2022. Dit heeft de organisatie van de triathlon besloten vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus.

We begrijpen als organisatie als geen ander hoe teleurstellend dit bericht voor jou is. Rosmalen snakt naar een mooi sportevenement. Mede hierom hebben we lang de hoop gehad dat Triathlon Rosmalen, weliswaar in aangepaste vorm, zou kunnen plaatsvinden. Dit blijkt helaas niet zo te zijn.

Geen zekerheid
De belangrijkste reden is de onduidelijkheid rondom de heropeningsplannen van de overheid. Lang hielden wij als organisatie de ‘corona-routekaart’ aan, waarop de datum staat wanneer evenementen weer mogen plaatsvinden. De regering schuift deze datum telkens vooruit. Ook de laatste persconferentie verschafte geen zekerheid.

Om enige zekerheid te krijgen, hebben we gedacht aan het verplaatsen van de triathlon naar later dit jaar. Dit levert echter andere, praktische bezwaren op, zoals een overvolle triathlonkalender. Dit betekent onder meer dat er dan beperkte beschikbaarheid aan middelen en manschappen, zoals juryleden, is. Ook is het maar de vraag of atleten op een andere datum kunnen.

Registratie automatisch overgezet
Wat betekent het verplaatsen van de triathlon naar volgend jaar voor atleten? Atleten kunnen ervoor kiezen hun inschrijving automatisch te laten overzetten naar de editie van 2022. Hiervoor hoeven ze niets te doen. Er worden ook géén extra kosten in rekening gebracht.

Atleten die niet mee willen doen of er volgend jaar niet bij kunnen zijn, dienen zich uiterlijk 19 juni 2021 uit te schrijven. Dit kan door een e-mail te sturen naar wedstrijd@triathlonrosmalen.nl. Het is belangrijk dat ze in de mail ook hun wedstrijdonderdeel vermelden. Vanaf 20 juni 2021 gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden voor de wedstrijd van 2022.

Annuleringsvoorwaarden
Wie ervoor kiest de deelname niet automatisch te laten overzetten, en zichzelf dus uit te schrijven, ontvangt het inschrijfgeld én de kosten voor de MyLaps-chip retour.

Let op: we houden wél de kosten van de daglicentie in bij atleten die géén lid zijn van de triathlonbond. Deze kosten (8,50 euro) moeten namelijk worden afgedragen aan de bond. Dit is conform de algemene voorwaarden. De voorwaarden kun je hier teruglezen: https://triathlonrosmalen.nl/page/inschrijven-voor-triathlon-rosmalen

We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en hopen je in 2022 bij ons aan de start te mogen verwelkomen!

Met sportieve groet,
Kernteam Triathlon Rosmalen