Triathlon Rosmalen keerde na jaren terug

Na bijna twintig jaar keerde Triathlon Rosmalen in 2018 terug op de kalender van de Nederlandse Triathlon Bond. Dat gebeuerde op zondag 17 juni 2018, op Vaderdag.

Tussen 1984 en 2000 werd in het centrum van de toenmalige gemeente Rosmalen een triathlon georganiseerd. De verhalen over dit geweldige evenement doen nog steeds de ronde. Jaarlijks was het een drukte van belang met talloze deelnemers en bezoekers. Het evenement genoot landelijke bekendheid. Kortom: een triathlon voor iedereen!

Parcours
Het sportevenement op zondag 17 juni 2018 vond plaats in de wijk De Groote Wielen. De verschillende onderdelen (zwemmen, fietsen, lopen) werden uitgevoerd in en rondom De Groote Wielenplas. Het start- en finishgebied, aan de parkeerplaats bij de Deltalaan, was voor iedereen lopend bereikbaar.

Inschrijven
In tegenstelling tot eerdere edities konden liefst 500 deelnemers meedoen aan dit sportevenement.

Trio-teams
Triathlon Rosmalen bood niet alleen plaats aan individuele deelnemers, maar ook aan trio-teams. Dit houdt in dat leden van de teams ieder een triathlon-onderdeel voor hun rekening namen. Bedrijven, instellingen of vrienden en families werden uitgedaagd en uitgenodigd zich in te schrijven als dames, heren of gemengde trio’s.