'Rosmalen is begrip in Nederlandse triathlonwereld'

Rosmalen is een prachtig dorp. En wat ons betreft past hier - net zoals vroeger - een unieke triathlon bij. "We werden geprikkeld door de reacties van mensen bij evenementen in Nederland waar wij als sporter komen met geluiden als 'Vroeger toen in Rosmalen zo'n geweldig mooie wedstrijd was'."

De Bossche Omroep staat in een paginagroot artikel uitgebreid stil bij de terugkeer van 'ons' sportevenement. Daaruit blijkt hoe belangrijk de triathlon voor Rosmalen is. Bestuurslid Norbert van der Plas zegt in de krant dat velen regelmatig terugkomen op het positieve imago van het sportfestijn. "Rosmalen is een begrip in de Nederlandse triathlonwereld en dat willen we graag weer op de kaart zetten", zo vertelt hij in de krant.

"Triathlon Rosmalen groeide in de loop der jaren uit tot een grote wedstrijd in de Nederlandse sportwereld. De laatste jaren waren - vanwege het grote aantal deelnemers - op zaterdag de estafettewedstrijden met trio's en op zondag de individuele wedstrijden met in totaal ruim duizend deelnemers. Wij beogen de sfeer van weleer terug te brengen", zo valt er verder te lezen in de Bossche Omroep.

Triathlon Rosmalen mikt zich primair op gezelligheid en breedtesport. Van der Plas: "Wij hoeven niet per se de Nederlandse top aan de start te hebben, al zijn de toppers natuurlijk welkom. We richten ons op een laagdrempelig evenement zoals in het verleden gangbaar was: met families, vriendenclubs en bedrijventeams aan de start die samen de sport beleven. Daarnaast zoomen we in op de individuele sporter die een prestatie wil neerzetten. Met deze combinatie willen we er een dorpsfeest van maken."

Lees het hele verhaal van de Bossche Omroep hier terug.