BijCAS: 'Wij vinden het belangrijk dat mensen lekker kunnen bewegen'

BijCAS Revalideer en Presteer is ook dit jaar weer één van de hoofdsponsoren van Triathlon Rosmalen. Cas Wolbert: “De vorige eerste editie was een groot succes, maar we gaan ervoor zorgen dat deze tweede editie nog beter wordt!” Hieronder stelt bijCAS zich voor aan het grote publiek.

Wie zijn we en wat is onze kracht?
BijCAS is een praktijk voor sportieve mensen met een doel. Wij zijn zelf allemaal sporters en begrijpen hoe vervelend het is om aan de kant te staan met een blessure. Voor een revalidatie na een operatie, een sportblessure of een sportieve uitdaging ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben innovatieve middelen en behandelmethoden in huis om jou weer aan het bewegen te krijgen. Binnen onze praktijk maken we gebruik van echografie. Door de deskundigheid en jarenlange ervaring kunnen we door middel van een echo een duidelijke diagnose stellen waardoor ons startpunt helder is.

BijCAS

Foto: bijCAS

We gaan uit van een doel en samen zullen we de uitdaging aangaan om dat doel te behalen. Een doel kan voor ieder anders zijn, waarbij niets te gek is voor ons!

Waarom zijn we hoofdsponsor van Triathlon Rosmalen geworden?
Na 20 jaar is de triatlon weer helemaal terug in Rosmalen en dit vinden we super gaaf. Daarom hebben wij onze naam voor een langere periode aan dit sportieve evenement verbonden. We vinden het belangrijk dat mensen lekker kunnen bewegen en stimuleren dit graag. Ook past het triathlonevenement wel binnen het plaatje van onze praktijk.

Waarom de triathlon en niet een ander evenement?
Wij hebben zelf verschillende triathlons op onze naam staan. Het is een waanzinnig leuke uitdaging om een triathlon te volbrengen. Het zijn drie verschillende sporten en het is heerlijk om voor deze drie onderdelen te trainen. We houden van de afwisseling en de mentale uitdaging die erbij komt kijken. Een triathlon is meer dan alleen een lichamelijk goede conditie. Je wordt uitgedaagd om allround te zijn en ook mentaal is het soms bikkelen!

Wat kunnen we betekenen voor deelnemers aan Triathlon Rosmalen?
Het belangrijkste doel is om blessurevrij de finishlijn te behalen! Tijdens drie verschillende bijeenkomsten zullen we de deelnemers meenemen in een verantwoorde voorbereiding. De onderwerpen die aan bod komen tijdens de bijeenkomsten zijn:

- Blessurevrij de finish halen en trainingsschema’s;

- Zwemmen tijdens de triathlon. Tevens kan je deze ochtend je opgeven voor de 10-daagse zwemcursus;

- Voeding. Wat is van belang tijdens de trainingsperiode en op de wedstrijddag;

- Triathlonwissels. Tips en tricks.

En naast de drie bijeenkomsten bieden we een speciaal vermogenstrainingsprogramma gericht op de triathlon. Nu horen we je al denken: “vermogenstrainingsprogramma?”

Iedereen kent het wel, de laatste loodjes van de wedstrijd. Je techniek wordt steeds minder en je valt bijna over de finish. Je hebt het gehaald! En hoe. Door te zorgen dat je lijf meer vermogen kan maken zorg je ervoor dat je langer stabiliteit in je lijf houdt. Dus langer technisch goed kan blijven zwemmen, fietsen of lopen. En dus ook de laatste meters optimaal kan afleggen. Zeker voor de atleten die hun tijd van vorig jaar willen verbeteren ligt bij het trainen van vermogen veel winst te halen.

Mocht je toch nog in de aanloop van de triathlon geblesseerd raken, dan staan onze medewerkers van de praktijk voor je klaar.

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor de bijeenkomsten? Neem dan contact met ons via mail: balie@bijcas.com of bel naar 073-8512740. Voor de laatste up-dates houdt onze Facebookpagina in de gaten.

Planning
Zondag 10 februari om 9.00, BijCAS, Molenstraat 35 in Rosmalen.

De aftrap
- Blessurevrij blijven
- Prestaties verbeteren
- Trainingsschema’s

Zondag 24 februari om 9.00, BijCAS, Molenstraat 35 in Rosmalen
Informatiedag over intro zwemmen, zwemtrainingen en informatie over voeding tijdens de trainingsperiode en wedstrijddag.

Zwemtrainingen
23 maart start in het zwembad Kwekkelstijn in Rosmalen
30 maart, Kwekkelstijn
6 april, Kwekkelstijn
13 april, Kwekkelstijn
20 april, Kwekkelstijn
27 april (deze komt te vervallen, zwembad dicht in verband met Koningsdag)
4 mei, Kwekkelstijn
11 mei, Kwekkelstijn
18 mei, bij goed weer buiten in de Groote Wielenplas
25 mei, Groote Wielenplas
1 juni, Groote Wielenplas

Zondag 14 april om 9.00, BijCAS, Molenstraat 35 in Rosmalen
Op deze dag staat er een wisseltraining met alle tips en tricks gepland. Hier zullen we de theorie en praktijk gaan oefenen. Hoe leg je alles klaar zodat je het snel kan pakken. En waar kan je op trainen voor een snelle wissel?


Uitslagen en foto's

Hier kun je alle uitslagen en foto's van onze afgelopen triathlonwedstrij…